Sekretess och cookiepolicy

Uppdaterad: 01 juli 2020

Allmän information

Meteoprog.lv SIA (registreringsnummer: 40103254450, registrerad address: Republiken Lettland, Rīga, Baznīcas iela 13 - 17) (hädanefter - "oss", "vi", "vår", eller “Meteoprog”) driver den följande listan av webbplatser: www.meteoprog.ua, www.meteoprog.at, www.meteoprog.be, www.meteoprog.by, www.meteoprog.ch, www.meteoprog.cn, www.meteoprog.co.il, www.meteoprog.co.uк, www.meteoprog.com, www.meteoprog.com.ar, www.meteoprog.com.br, www.meteoprog.com.co, www.meteoprog.com.pt, www.meteoprog.cz, www.meteoprog.de, www.meteoprog.dk, www.meteoprog.es, www.meteoprog.fr, www.meteoprog.gr, www.meteoprog.hu, www.meteoprog.in, www.meteoprog.it, www.meteoprog.kz, www.meteoprog.lt, www.meteoprog.lv, www.meteoprog.md, www.meteoprog.nl, www.meteoprog.no, www.meteoprog.pl, www.meteoprog.ro, www.meteoprog.rs, www.meteoprog.se, www.meteoprog.sk, www.meteoprog.us, www.meteoprog.uz, www.meteoprog.ee, www.meteoprog.net, www.meteoprog.com.ua, www.meteoprog.kiev.ua, www.meteoprog.co.ee, www.meteoprog.tv, www.meteoprog.info, www.meteoprog.eu (hänvisas kollektivt till som “Tjänsten”).

Vi upprätthåller prestandan för vår tjänst för att informera användare om väderprognosen i olika geografiska områden.

Denna sida informerar dig om sekretess- och cookiepolicy (hädanefter kallad - "Policy") angående insamling, användning och avslöjande av personuppgifter när du använder vår tjänst och de val du har associerat med den informationen.

Vi använder dina uppgifter för att upprätthålla och förbättra tjänsten. Genom att använda tjänsten godkänner du insamling och användning av information i enlighet med denna policy. Om inte annat definieras i denna policy har termer som används i denna policy samma betydelse som i våra Allmänna villkor.

Insamling och användning av information

Vi samlar in flera olika typer av information för olika ändamål för att erbjuda och förbättra vår tjänst till dig.

Typer av insamlade data

Personlig information

Vid användning av vår tjänst kan vi be dig att förse oss med viss personlig information som kan användas för att kontakta eller identifiera dig (hädanefter - "Personuppgifter"). Personlig information kan inkludera, men är inte begränsad till, cookies och användningsdata.

Användningsdata

Vi kan också samla in information om hur tjänsten nås och används (hädanefter - "Användningsdata"). Dessa användningsuppgifter kan innehålla information som din dators Internetprotokoll adress (t.ex. IP-adress), webbläsartyp, webbläsarversion, sidorna i vår tjänst som du besöker, tid och datum för ditt besök, tiden spenderad på dessa sidor, unika enhetsidentifierare och andra diagnostiska data.

Spårnings- och cookie data

Vi använder cookies och liknande spårnings tekniker för att spåra aktiviteten på vår tjänst och hålla viss information. Cookies är filer med en liten mängd data som kan innehålla en anonym unik identifierare. Cookies skickas till din webbläsare från en webbplats och lagras på din enhet. Spårningsteknik som också används är fyrar, taggar och skript för att samla in och spåra information, samt för att förbättra och analysera vår tjänst.

Du kan instruera din webbläsare att vägra alla cookies eller att ange när en cookie skickas. Men om du inte accepterar cookies är det möjligt att du inte kan använda vissa delar av vår tjänst.

Exempel på cookies vi använder:

  • Sessionscookies. Vi använder sessionscookies för att driva vår tjänst.
  • Preferenscookies. Vi använder preferenscookies för att komma ihåg dina preferenser och olika inställningar.

För att lära dig exakt vilka cookies som används av oss kan du kontakta oss via e-mail - info@meteoprog.pl.

Lagring av cookies

De cookies vi samlar in lagras enligt standart sätt i en service mapp i din webbläsare. Varje webbläsare kan lagra cookies i olika kataloger. Följer du dessa länkar kan du ta reda på hur cookies lagras i de mest använda webbläsarna och vilka åtgärder som ska vidtas för att hantera dem:

Du kan hitta ytterligare information genom att klicka på HJÄLP i din webbläsare.

Vissa av de cookies vi samlar in har inget utgångsdatum. Cookies, som lagras under en viss bestämd tid (1 eller 2 år), raderas av webbläsaren automatiskt efter utgångsdatumet.

Användning av data

Meteoprog.lv SIA använder den insamlade informationen för olika ändamål:

  • Erbjuda och underhålla tjänsten;
  • Meddela dig om ändringar i vår tjänst;
  • Låta dig delta i interaktiva funktioner i vår tjänst när du väljer att göra det;
  • Erbjuda kundtjänst och stödåtgärder;
  • Tillhandahålla analys eller värdefull information så att vi kan förbättra tjänsten;
  • Övervakning av användningen av tjänsten;
  • För att upptäcka, förebygga och åtgärda tekniska problem.

Överföring av data

Din information, inklusive personuppgifter, kan överföras till - och underhållas på - datorer som ligger utanför din stat, provins, land eller annan statlig jurisdiktion där dataskyddslagarna kan skilja sig från dem inom din jurisdiktion.

Om du befinner dig utanför Republiken Lettland och väljer att lämna information till oss, observera att vi kan överföra uppgifterna, inklusive personuppgifter, utanför Lettland. Ditt samtycke till denna policy följt av att du lämnar in sådan information representerar ditt samtycke till den överföringen. Meteoprog.lv SIA är etablerat i Republiken Lettland och kan vid tillfällen överföra användarnas personuppgifter till landet, vilket inte har erkänts av Europeiska unionen som ett säkert land med en adekvat nivå av dataskydd enligt art. 45 GDPR. För att uppfylla kraven i GDPR, ingår vi vanligtvis i standardavtal klausulerna med våra tjänsteleverantörer, som är involverade i databehandlingen.

Utlämnande av uppgifter

Juridiska krav

Meteoprog.lv SIA kan avslöja dina personuppgifter vid tron att en sådan åtgärd är nödvändig för att:

  • uppfylla en rättslig skyldighet;
  • skydda och försvara Meteoprog.lv SIAs rättigheter eller egendom;
  • förhindra eller utreda eventuella fel i samband med tjänsten;
  • skydda den personliga säkerheten för användare av tjänsten eller allmänheten;
  • skydda mot rättsligt ansvar.

Datasäkerhet

Säkerheten för dina data är viktig för oss, men kom ihåg att ingen metod för överföring via Internet eller någon metod för elektronisk lagring är 100% säker. Vi strävar efter att använda kommersiellt godtagbara medel för att skydda dina personuppgifter, men vi kan inte garantera dess absoluta säkerhet.

Tjänsteleverantörer

Vi kan anställa tredjepartsföretag och privatpersoner för att underlätta vår tjänst (hädanefter kallade "tjänsteleverantörer"), för att erbjuda tjänsten på våra vägnar, för att utföra tjänsterelaterade tjänster eller för att hjälpa oss att analysera hur vår tjänst används. Dessa tredje parter har endast tillgång till dina personuppgifter för att utföra dessa uppgifter, och är skyldiga att inte avslöja eller använda dem för något annat syfte.

Analytics

Vi kan använda tredjepartsleverantörer för att övervaka och analysera användningen av vår tjänst.

Vi kan t.ex. använda Google Analytics. Google Analytics är en webbanalystjänst som erbjuds av Google som spårar och rapporterar webbplatstrafik. Google använder de insamlade uppgifterna för att spåra och övervaka användningen av vår tjänst. Denna information delas med andra Google-tjänster. Google kan använda den insamlade informationen för att kontextualisera och anpassa annonserna i sitt eget reklamnätverk.

Du kan välja bort att ha din aktivitet på tjänsten tillgänglig för Google Analytics genom att installera webbläsartillägget för Google Analytics. Tillägget förhindrar Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js och dc.js) från att dela information med Google Analytics om besöksaktivitet.

Mer information om Googles sekretess praxis finns på Googles webbplats för sekretess och villkor: https://policies.google.com/privacy?hl=sv

Vi kan också använda Google Tag Manager. Google Tag Manager är ett Tag Management System (TMS) som gör att vi snabbt och enkelt kan uppdatera mätkoder och relaterade kodfragment, som gemensamt kallas taggar, på våra webbplatser. När det lilla segmentet av Tag Manager-kod har lagts till i vårt projekt kan vi säkert och enkelt distribuera analys- och mätningskonfigurationer från ett webbaserat användargränssnitt. För mer information om Google Tag Manager, följ den här länken: https://support.google.com/tagmanager/answer/6102821?hl=sv

Dessutom kan vi använda Yandex.Metrica - ett gratis verktyg för att utvärdera webbplatsens trafik och analysera användarnas beteende. Yandex.Metrica hjälper oss att få beskrivande rapporter och registrera den individuella användarens handlingar, ta reda på vad människor söker efter på vår webbplats, samla in statistik över varje annons i Yandex.Direct och hålla reda på omvandlingsfrekvenser.

För mer information, följ den här länken: https://metrica.yandex.com/about

Länkar till andra webbplatser

Vår tjänst kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte drivs av oss. Om du klickar på en tredjepartslänk dirigeras du till den tredje partens webbplats. Vi rekommenderar starkt att du granskar sekretesspolicyn för varje webbplats du besöker. Vi har ingen kontroll över och tar inget ansvar för innehåll, sekretesspolicyn eller praxis för en tredje parts webbplats eller tjänst.

Användarrättigheter

När det gäller personuppgifter har du rätt att:

  • Ta bort dina personuppgifter: du kan be oss att radera eller ta bort alla eller några av dina personuppgifter (t.ex. om det inte längre är nödvändigt att erbjuda tjänsten till dig).
  • Ändra eller korrigera dina personuppgifter: du kan också be oss att ändra, uppdatera eller korrigera dina uppgifter i vissa fall, särskilt om de är felaktiga.
  • Motsätta dig eller begränsa användningen av dina personuppgifter: du kan be oss att sluta använda alla eller några av dina personuppgifter (t.ex. om vi inte har någon laglig rätt att fortsätta använda den) eller att begränsa vår användning av den ( t.ex. om dina personuppgifter är felaktiga eller olagligt förvarade). Det kan dock leda till att vissa yttre tjänster inte fungerar.
  • Få tillgång till och / eller ta dina personuppgifter: du kan be oss om en kopia av dina personuppgifter som vi tidigare har samlat in i maskinläsbar form.
  • Överföra dina personuppgifter till den resurs som du anger: du kan begära att vi överför dina personuppgifter till förmån för den resurs som du anger. Om du vill utöva någon av dessa rättigheter, vänligen kontakta oss på info@meteoprog.pl
  • Lämna in ett klagomål: Om du inte håller med om hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet. Du kan hitta din nationella personuppgifts myndighet på den här länken.

Barnens integritet

Vår tjänst vänder sig inte till någon under 18 år (hädanefter kallad "Barn").

Vi samlar inte medvetet personlig information från någon under 18 år. Om du är förälder eller vårdnadshavare och du är medveten om att dina barn har gett oss personuppgifter, vänligen kontakta oss. Om vi ​​blir medvetna om att vi har samlat in personuppgifter från barn utan verifiering av föräldrarnas samtycke vidtar vi åtgärder för att ta bort den informationen från våra servrar.

Ändringar av denna integritetspolicy

Vi kan uppdatera vår integritets- och cookiepolicy då och då. Vi kommer att meddela dig om alla ändringar genom att lägga upp den nya sekretess- och cookie policyn på den här sidan.

Vi kan också meddela dig via e-post och / eller ett framträdande meddelande om vår tjänst innan ändringen träder i kraft och uppdatera datumet det träder i kraft högst upp i denna sekretess- och cookiepolicy.

Du uppmanas att regelbundet granska denna integritets- och cookiepolicy för eventuella ändringar. Ändringar av denna sekretess- och cookiepolicy gäller när de publiceras på den här sidan.

Juridisk bakgrund för databehandling

När vi samlar in och behandlar dina personuppgifter följer vi på Meteoprog.lv SIA de principer och regler som anges i de allmänna dataskyddsförordningarna. Vi inbjuder dig till att granska GDPR genom att klicka här.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna sekretess- och cookiepolicy, vänligen kontakta oss via e-post: info@meteoprog.pl